Home Влада З жовтня у Житомирі запрацювало управління у справах ветеранів.

З жовтня у Житомирі запрацювало управління у справах ветеранів.

128

За останні 10 років у Житомирі активно працювали над підтримкою ветеранів через департамент соціальної політики. Були впроваджені різні заходи, спрямовані на допомогу ветеранам їх сім’ям та сім’ям загиблих: надання пільг та грошових виплат, допомога у похованні, консультації та супровід. Також реалізували державні програми для ветеранів та сімей загиблих, щоб допомогти їм отримати житло.

У зв’язку зі зростанням кількості сімей загиблих, ветеранів та військових, що отримали інвалідність унаслідок повномасштабної війни, є необхідність акцентувати увагу на підтримці цих груп населення. У жовтні було створенно управління у справах ветеранів, щоб ефективно координувати та посилювати допомогу цим людям, розповідає Вікторія Краснопір, директорка департаменту соціальної політики міської ради

“Ми заповнюємо карту підтримки ветерана, де аналізуємо всі його та його родини потреби, починаючи з отримання статусу й закінчуючи, наприклад, допомогою з дітьми у школі чи дитячому садочку, або медичним обслуговуванням. Ми надаємо повний спектр консультацій, інформаційні листівки, а також, за потреби, список документів для відповідних установ. Крім того, на сайті міської ради розміщено вікно адмінсервісу для ветеранів, де також можна знайти інформацію про центр зайнятості – як ветерану знайти роботу та отримати інші послуги. Це своєрідний навігатор: людина приходить, не знаючи своїх пільг та переваг. Наприклад, людина прийшла отримати статус особи з інвалідністю, вона одночасно отримує інформацію про те, які права вона тепер матиме, щоб людина не витрачала час на пошук інформації у купі документів, законів і постанов. Ми надаємо повний обсяг консультацій з цієї теми на всі 100%. Інші міста України також долучилися до цього проекту. Ми поширюємо цю інформацію та радіємо, що Житомир став першим у цьому. Робота з військовими та сім’ями загиблих триває, і зараз, з урахуванням збільшення цієї категорії, стало очевидним створення окремого управління у департаменті, яке пізніше може функціонувати як самостійний орган серед інших виконавчих структур.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here