Home Влада Зелена зона для всієї країни: МОЗ хоче послабити карантин

Зелена зона для всієї країни: МОЗ хоче послабити карантин

377

Вперше із минулого року вся територія України перебуває у зеленій карантинній зоні, що означає мінімальні карантинні обмеження. Наразі МОЗ готує варіанти ще більшого послаблення карантину. Але говорити про повне скасування обмежень поки зарано.

Про це повідомив міністр Віктор Ляшко:

"Міністерство вже зробило відповідні пропозиції щодо моделі існування в умовах "зеленого" рівня протиепідемічної безпеки, яка дасть ще більше можливостей для відпочинку в літній період, роботи бізнесу, а також подорожей. В тому числі ми плануємо скасувати вимоги щодо заповненості залів, дозволити повноцінне функціонування спортзалів, а також спростити процес проходження кордону після повернення з літніх відпусток.

Проте ми запропонуємо уряду розглянути питання продовження карантину на літній період, оскільки коронавірус не подолано. Ми повинні залишити основні протиепідемічні обмеження, зокрема обов’язковість захисних масок у громадських будівлях і транспорті, а також відповідальне справлення до дотримання фізичної дистанції і не забувати про гігієну рук".

Наразі в Україні рівень захворюваності становить 74 випадки на 100 тис. населення при визначеному показнику зеленого рівня 75 на 100 тис. населення. У 16 областях цей показник значно нижчий за визначений.

Нагадаємо, «зелений» рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення.

Встановлюється одночасно на всій території України, якщо:

1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів України менше 50 відсотків епідемічного порогу

2)   коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5 відсотків.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here