З 2020 року в Україні почали реформи, які впливають на стан системи харчування в закладах освіти в рамках концепції Нової української школи. Змін з того часу зазнали не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування. Переглянули, зокрема, і рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів.
Стан системи харчування у ліцеї №20 Житомира
24 вересня журналісти Першого Житомирського завітали до одного із ліцеїв міста. Метою нашого візиту було побачити те, як заклад підготувався до забезпечення учнів їжею у новому навчальному році. Ми поспілкувалися із представниками Департаменту освіти ЖМР, керівництвом та кухарями ліцею №20, а також із безпосередніми споживачами шкільної харчової продукції – учнями.
Меню, ціни та відгуки школярів
Нам розповіли про стан харчування та систему приготування в у освітньому закладі. Обговорили, зокрема, і меню, ціни та облаштування шкільної їдальні. Окрім того, батьки та учні поділились власними враженнями.
Чи задоволені вони тим, як забезпечуються їжею здобувачі освіти? Більше деталей ви можете дізнатись, переглянувши наш відеоматеріал.
Нагадаємо, що 28 лютого у одному з навчальних закладів Житомира провели регіональний форум. Під час нього обговорювали стратегії розвитку та реформування шкільного харчування в Україні.