Home Здоров'я Десятки житомирян щодня отримують вивихи та переломи через ожеледицю

Десятки житомирян щодня отримують вивихи та переломи через ожеледицю

724

У Житомирі під час ожеледиці кількість травмованих збільшується. Наразі тільки до лікарні №1 звертаються по 30-40 осіб за день. Часто житомиряни отримують забиття та вивихи, що виникають від падіння. Бувають і випадки переломів ніг та рук.

Лікар ортопед-травматолог першої категорії КП «Лікарня №1» Житомирської міської ради Артем Гронський у коментарі Першому житомирському розповів, що зараз із випадками травмування на слизьких тротуарах до лікарні звертаються 30-40 осіб за добу. 

«До нас завжди з травмами звертаються круглий рік, а як настали морози, ожеледиця, то людей з травмами стало більше. За день – від 30 до 40 осіб. Найчастіше отримують пошкодження зв’язок гомілковостопного суглоба, забій грудної клітини та променево-зап’ясткового суглоба рук.

Серед важких  випадків буває і таке, що людина послизнулася, отримала перелом нижніх чи верхніх кінцівок.

Якщо відчувається сильний біль, спостерігається набряк і деформація кісток, то потрібно зафіксувати кінцівку і викликати швидку. Якщо є гематоми, то можна прикласти лід».

Ще одна небезпека при ожеледиці – вивихи. У такому випадку лікар рекомендує прикласти лід, але ні в якому разі не намагатися вправити суглоб самостійно. Це має робити лише медик.

Також лікарі просять житомирян бути уважними  та носити взуття на плоскому ходу з хорошим протектором.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here