Home Здоров'я Із 23 вересня вся Україна переходить на “жовтий” рівень епіднебезпеки: що заборонять

Із 23 вересня вся Україна переходить на “жовтий” рівень епіднебезпеки: що заборонять

716

Із 23 вересня на території всієї України запроваджується “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.

Таке рішення прийняла Державна комісія з ТЕБ та НС 21 вересня, позачергове засідання якої провів прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Комісія вирішила:

— встановити з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 р. “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;

— застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для “жовтого” рівня епідемічної небезпеки;

— головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Також Державна комісія доручила головам обласних та столичної держадміністрацій вжити заходів щодо залучення до процесу вакцинації.

При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження:

Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв м площі території або наповненістю залів понад ⅔ місць у кожному окремому залі.

Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри.

Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за ⅔ місць або 50% місць у кожному окремому залі.

Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв м площі тощо.

Водночас обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here