Home Здоров'я Ляшко відвідав Житомирщину: за прикладом медцентру у Радовелі хочуть розвивати лікарні в...

Ляшко відвідав Житомирщину: за прикладом медцентру у Радовелі хочуть розвивати лікарні в селах України

452

Медчиний центр “Радовель”, який побудував на Житомирщині меценат Михайло Весельський, може стати зразком для розвитку мережі сільських лікарень по Україні. Медцентр у с. Радовель не поступається якістю лікарень у містах. Тут поєднують послуги сімейних лікарів, надають спеціалізовану медичну допомогу, зокрема і проводять хірургічні операції. Лікарня має найсучасніше обладнання.

Це обговорювали 7 червня у Радовлі міністр охорони здоров’я віктор Ляшко, мецента Михайло Весельський з керівниками департаментів охорони здоров’я 7 областей та представниками Житомирської ВА.

“Проєкт державно-приватного партнерства – Медичний центр «Радовель», реалізований меценатом Михайлом Весельським за підтримки Житомирської обласної військової адміністрації, може стати прикладом для розвитку мережі лікарень в сільській місцевості, які будуть поєднувати послуги сімейних лікарів, діагностику та надання спеціалізованих медичних послуг.

На реалізацію таких проєктів Міністерство охорони здоров’я України вже передбачило 125 млн євро, які виділив Світовий банк”, – написав у Фейсбук голова ОВА Віталій Бунечко.

Лікарня розпочала роботу з 2021 року. До закладу звертаються не тільки жителі Радовеля, а й сусідніх населених пунктів. Тут працюють сімейні лікарі, а також вузькопрофільні спеціалісти: офтальмолог, кардіолог, гінеколог та ін. 

За словами Ляшка, така модель лікарень має бути в селах для наближення надання медичних послуг до пацієнтів. МОЗ очікує від громад заявки на реалізацію таких проєктів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here