Новітній медичний центр із лікарнею, операційними, лабораторією відкрив 19 жовтня меценат Михайло Весельський у с. Радовель на Житомирщині.

Цей заклад вже називають найсучаснішою сільською лікарнею в Україні.

Адже у медцентрі “Радовель” – власна лабораторія, лікарня з комфортними палатами, операційні, система подачі кисню та новітнє обладнання для ранньої діагностики раку, серцево-судинних захворювань.

Наприклад, світлооптичний прилад DIERS дозволяє виявляти проблеми з хребтом у дітей. За допомогою УЗ апарату Esaot проводитимуть обстеження всіх органів.

Детально про сучасну медицину у селі розповів Першому житомирському меценат Михайло Весельський:

“Лікарня може зробити повний скринінг по всіх напрямках, виявляти захворювання на ранніх етапах. Для цього підібране відповідне обладнання.  Загальний штат працівників – 30, але деякі з них приїжджатимуть на ротаційній основі у певні місяці, а на постійній 5-6. Лікарі з кращих клінік Києва, Вінниці”.

У медичному центрі частина послуг надаватимуться безкоштовно, інші –  платно, але доступно для людей:

Частина послуг надається безкоштовно,  інша – платні. Згодом буде угода з Національною службою здоров’я. Платні послуги хочемо зробити за доступними цінами,  ведемо перемовини з страховими компаніями, бо ніхто не піде у красиву лікарню, якщо вона дорога”, – розповідає меценат.

Михайло Весельський зазначає, що жителі Радовеля не мають виїжджати на заробітки за кордон, краще на відпочинок:  

“Скажу відверто: на будівництво лікарні пішло вдвічі більше, ніж планував. Тому наступним проєктом буде місцевий бізнес, щоб люди самі заробляли гроші тут, у Радовлі. Краще хай їдуть відпочивати по Відня, Парижу, але не на заробітки. Земля багата, тому можна заробляти гроші на власній землі”. 

Ідея проєкту Радовель – сформувати успішне українське село, де люди живуть не гірше, ніж у Європі. Для цього першочергово потрібно дати дітям якісну освіту, щоб вони ставали розумними. Тому меценат спочатку побудував сучасну школу. Лікарня необхідна для збереження здоров’я жителів. Наступний етап – дати можливість людям заробляти, розвивати власний бізнес.

“Я людина дії, якщо задумав щось зроблю, а не сидітиму в Фейсбуці і коментувати що правильно робити, а що ні”, – ділиться бізнесмен-меценат.

На відкриття медцентру приїхади представники влади різних рівнів.

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак поділилася враженнями від нового медичного закладу:

“Це яскравий приклад частина роботи місцевого мецената, який вклав ресурс не у свій особистий розвиток, а у громаду, жителів.

У центрі пацієнт зможе отримати ранню діагностику, починаючи від сімейного лікаря, педіатра і завершуючи вже хірургом. Великий асортимент сучасного медичного обладнання, яке може надати допомогу і зменшити навантаження на стаціонар. Більше того, в цьому закладі  забезпечена можливість надання допомоги хворим із коронавірусом, є система постачання кисню”.

Заклад орієнтований не суто на місцевих села Радовель. Тут можуть отримувати послуги жителів всієї громади.

Фото: @radowell.medcenter, vitaliy.bunechko, 1.zt.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here