Home Здоров'я Смертельне печиво: в Україну привезли печиво з небезпечними речовинами

Смертельне печиво: в Україну привезли печиво з небезпечними речовинами

1015

До України привезли печиво з високим вмістом небезпечної хімічної речовини  – акриламід.  Його споживання може викликати оніміння або навіть параліч 

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області:

Печиво виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland). В Україну воно надходило до “ТзОВ “Львівімпорт”, вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 7902. Держпродспоживслужба попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби”, – йдеться в повідомленні.

Довідково.Акриламід –  це органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Отруєння акриламідом проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів.

До симптомів ураження належать: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження кон’юнктиви, пошкодження рогівки ока, а вдихання пари або пилу може призвести до серйозного ураження нервової системи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here