У Житомирі відкрили центр психосоціальної підтримки для дітей, які постраждали від війни

1096

12 січня у Житомирі відбулося офіційне відкриття безпечного простору «СвіТи». Це центр психосоціальної підтримки для підлітків віком 12–16 років з-поміж ВПО та тих, хто втратив батьків через війну. Він був створений благодійними фондами BGV та KIDS OF UKRAINE. У закладі фахові психологи за допомогою розвивальних та інтерактивних вправ, дискусій, ділових і рольових ігор, застосування арттерапевтичних та релаксаційних технік сприятимуть подоланню наслідків травм війни та підвищенню стресостійкості.

Для участі у програмі батькам або опікунам дитини необхідно буде заповнити анекту, після опрацювання якої з ними зв’яжуться працівники центру, аби розповісти деталі та запросити на співбесіду, щоб зрозуміти, чи справді дитина бажає відвідувати цей центр.

Відповідно до віку та психологічного стану дитини їх поділятимуть на групи, для кожної з яких буде сформована окрема програма роботи.

“Основна програма складається з 5-денного інтенсиву, тобто діти будуть тут діти будуть з ранку до вечора, по можливості, звичайно, якщо в них немає навчання в школі або ліцеї. Буде і обід, і заняття як з психологами, так і з іншими людьми – фасилітаторами та майстрами.

Ця група дітей пройде 5-денний інтенсив і потім матиме можливість приходити в цей центр на постійній основі після школи. Кожен день буде той чи інший захід”, – розповідає директорка благодійного фонду BGV.

Головний психолог центру “СвіТи” у Житомирі Тетяна Шапран під час спілкування із журналістами зазначила, що перша група підлітків вже майже сформована і перші заняття відбудуться після закінчення зимових канікул у школах Житомирщини.

Разом з тим, працівники центру розповіли, що у майбутньому учасниками безпечного простору зможуть стати діти, починаючи з 10 років. Для цього буде залучено нових спеціалістів для роботи з молодшою віковою категорією.

Розташований безпечний простір “Світи” за адресою: м. Житомир, Польова площа, 8. Вхід – з лівої сторони будівлі “Прозорого офісу”.

Детальніше про відкриття центру, основні цілі та структуру його роботи дивіться у нашому відеоматеріалі.

Підписуйтесь на «Перший Житомирський» у соцмережах:
Telegram
Facebook
Instagram
YouTube
TikTok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here