Home Здоров'я У Житомирській області серед госпіталізованих хворих – четверо вакцинованих

У Житомирській області серед госпіталізованих хворих – четверо вакцинованих

1006

Четверо вакцинованих госпіталізували до медичних закладів із коронавірусом у Житомирській області.

Про це повідомив заступник голови ОДА Юрій Оханський під час брифінгу 14 вересня:

“Нас турбує кількість невакцинованих пацієнтів, які потрапили під госпіталізацію – 150 осіб, із них тільки чотири – вакциновані (150 дані по м. Житомир та району. По області – 332 осіб у лікарня, – ред.).

Вакцинація залишається головним запобіжним заходом, особливо коли йдеться про тяжке протікання хвороби”.

За даними МОЗ, у Житомирській області в лікарнях із коронавірусом перебувають 332 пацієнти, із них 35 – у реанімації, 21 особа – на ШВЛ. За минулу добу в області госпіталізували 34 особи. Завантаженість медичних закладів сягнула 32%.

Оханський підкреслив, що у разі переходу у “жовту” зону, навчання продовжать ті заклади освіти, де кільксть вакцинованих працівників становить 80 і більше відсотків, або ж де наявні 80% “жовтих” ковід-сертифікатів (свідчать про І дозу вакцинації).

У разі переходу до “червоної” зони працювати зможуть ті заклади, де 80% “зелених” сертифікатів (про повну вакцинацію двома дозами).

Наразі жоден район у Житомирській області не досяг рівня вакцинації освітян у 80%. Найкраща ситуація у Бердичівському районі, де вакцинувалися 74,4%. Другий – Житомирський (72%), за ним – Новоград-Волинський (70%). Найгірша ситуація у Коростенському районі, де вакцинованих хоча б однією дозою освітян лише 62%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here