Home Влада Уряд посилив обмеження “жовтої” зони

Уряд посилив обмеження “жовтої” зони

570

Жорсткіші обмеження “жовтої” зони робить Кабмін. Тепер від працівників та клієнтів установ і закладів для продовження функціонування потрібен сертифікат про вакцинацію (хоча б однією дозою) або свіжий негативний ПЛР-тест, або ж довідку про одужання.

Про це повідомив прем’єр-міністр  Денис Шмигаль на засіданні уряду 24 листопада:

“Сьогодні затвердимо зміну умов адаптивного карантину, яким буде посилено вимоги щодо вакцинації у «жовтих» зонах карантину. Бізнес та громадські заклади зможуть працювати лише за умови вакцинації однією дозою всього персоналу (або за наявності сертифіката чи сертифікату одужання). Теж саме стосується відвідувачів”.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що потрібно готуватися до можливого зростання випадків захворювання на коронавірус.

“У жовтому рівні епідемічної небезпеки громадські заклади, заклади культури, спортзали, ресторани тощо можуть працювати за умови вакцинації всього персоналу принаймні однією дозою, або наявності негативного тесту чи сертифікату про одужання. Це ж правило стосується і прийому відвідувачів: мають бути вакциновані принаймні однією дозою, або мати сертифікат про одужання чи негативний тест”, – деталізував Ляшко.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що представники закладів мають не просто запитувати про наявність сертифікату чи перевіряти їх візуально, а при вході у  заклад  зчитувати зі смартфону qr-код  ковід-сертифікату:

 “Для зчитування не потрібно додаткових додатків чи засобів, достатньою своїм додатком Дія зчитувати код. Після зчитування на смартфоні перевіряючого відображається статус  COVID – сертифікату: чинний чи нечинний. Без перевірки та зчитування COVID-сертифікат не вважається наданий та перевірений. У разі відсутності у співробітників відповідних документів власник закладу при перевірці  загрожує штраф  від 34 тис. грн до 170 тис. грн”.

Наразі Житомирська область перебуває у “червоній” зоні карантинних обмежень.

Нагадаємо, що у Житомирській області ковід пішов на спад.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here