Home Кримінал В Житомирській області спіймали порушників, які ловили раків

В Житомирській області спіймали порушників, які ловили раків

122

За два дні Житомирським рибоохоронним патрулем викрито 10 порушень правил рибальства, з них чотири грубих. Рибоохоронні рейди проводились на території Новоград-Волинського, Попільнянського, Андрушівського та Коростенського районів.

Так, 17 липня 2019 року рибоохоронними патрульними виявлено грубе порушення правил рибальства. Чоловік ловив рибу з дерев’яного човна за допомогою заборонених знарядь лову – двох сіток. Інцидент стався на р. Случ, поблизу с. Мала Цвіля Новоград-Волинського району. Завдяки оперативним діям патрульних правопорушник риби зловити не встиг.

Також 18 липня на р. Случ, поблизу с. Мала Анастасівка Новоград-Волинського району затримано двох громадян, які ручним збиранням ловили раків та перевищили добову норму вилову на особу. Всього зловили 66 раків, чим завдали збитків державі на суму 1 683 грн.

На чоловіків складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Крім того, під час проведення рибоохоронних заходів у смт Попільня на ринку виявлено громадянку, яка незаконно збувала рибу короп, загальною вагою 20 кг. Документів, що посвідчують законність придбання водних біоресурсів та сертифікату якості у неї не було. Складено адміністративний протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Санкція статті передбачає накладання штрафу до 1 700 грн з конфіскацією водних біоресурсів.

Управління Держрибагентства у Житомирській області закликає усіх небайдужих громадян та рибалок-любителів повідомляти про порушення правил рибальства та незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову на телефони «гарячої лінії»: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here