Home Місто На військовому кладовищі у Житомирі вшанували пам’ять загиблих десантників.ФОТО

На військовому кладовищі у Житомирі вшанували пам\’ять загиблих десантників.ФОТО

215

 Сьогодні 2 серпня, у Житомирі на Смолянському військовому кладовищі відбулися заходи з вшанування пам’яті загиблих воїнів-десантників, мужніх чоловіків, які навічно «пішли в небо» захищаючи Батьківщину.

У заході взяли участь командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Забродський, військовослужбовці ДШВ, рідні та близькі загиблих Героїв, ветерани-десантники різних поколінь, громадськість та духовенство.

Розпочинаючи мітинг-реквієм, командувач ДШВ ЗС України генерал-лейтенант Михайло Забродський відзначив: «В новітню історію нашої держави та українського війська золотими літерами вкарбовані подвиги воїнів Десантно-штурмових військ. За мужність і героїзм близько півтори тисячі воїнів-десантників відзначені державними і понад три тисячі відомчими нагородами та відзнаками, з яких дванадцять військовослужбовців нагороджені вищою державною нагородою Зіркою Героя України, з них – шість посмертно…

Сьогодні не лише в Україні, а й далеко за її межами відомі назви прославлених військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, які відзначились проведенням успішних операцій по визволенню Донбасу від російських окупантів.

На жаль війна це не лише перемоги. З 2014 року більше чотирьох сотень десантників не повернулися з бойових завдань, загинули в запеклих боях з російсько-терористичним агресором.

Ми вшановуємо всіх, ми пам’ятаємо кожного. Вічна їм пам’ять і слава. Своє життя Вони поклали за святу українську землю, за світле та мирне майбутнє кожного українця», – сказав у своєму виступі присутнім генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Після цього відбулася панахида за полеглими в боях воїнами, покладання квітів і вінків до могил військовослужбовців, та вшанування загиблих трьома пострілами вгору.

Також, цього дня у військових частинах Десантно-штурмових військ Збройних Сил України відбулося мітинги-реквієми, покладання квітів та вінків до пам’ятних знаків загиблим десантникам, відвідування родин наших загиблих військовослужбовців.

Прес-служба командування ДШВ ЗС України

Читайте також: У 199 Навчальному центрі в Житомирі десантники вшанували пам’ять загиблих побратимів. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here