Home Освіта 50 школярів Житомирщини пройшли навчання у Літній школі з програмування

50 школярів Житомирщини пройшли навчання у Літній школі з програмування

103

На базі Житомирського державного університету імені Івана Франка протягом минулого тижня працювала Літня школа з програмування.

Організаторами Школи, яка орієнтована на талановитих школярів 6–11 класів Житомирщини, є викладачі ЖДУ ім. Франка Олександр Кривонос та Сергій Жуковський.

Мета Літної школи з програмування – підготовка дітей до олімпіад, навчитися базовим алгоритмам та позмагатися між собою у сфері ІТ. Шість днів поспіль 50 школярів Житомира та області працювали у трьох групах за рівнем знань та складністю завдань. У першій половині дня вони слухали лекції та практикувалися, а в післяобідній час змагалися між собою у розв’язанні задач.

«Діти були розкинуті на три потоки в залежності від їх поточних умінь та навичок. У кожному з потоків приблизно 16 учнів. Завдання створенні для кожної групи окремо, рівень завдань напряму залежав від рівня практичних та теоретичних умінь учня. Кожного дня діти розв’язували приблизно 10 завдань, на дітей також чекало тестування, яке вказало на переможців», – розповідає організатор Школи, доценти кафедри прикладної математики та інформатики Олександр Кривонос.

Переможці підсумкових змагань отримали цінні призи від спонсорів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here