Home Гроші У Житомирській ОДА пояснили, чому відмінили тендер на ремонт Музею космонавтики

У Житомирській ОДА пояснили, чому відмінили тендер на ремонт Музею космонавтики

759

Житомирська ОДА не відмовляється оновлювати приміщення Музею космонавтики. Тільки тепер там планують не капітальний ремонт, тендер із якого відмінили після того, як став відомий переможець, а реставрацію. Адже згідно розпорядження голови ОДА Віталія Бунечка, Музей космонавтики внесли до Переліку об’єктів культурної спадщини як щойно виявлений.

Про це розповіла у коментарі Першому житомирському директорка департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Інна Хоменко:

«Згідно розпорядження голови Житомирської ОДА, цей об’єкт включено до об’єктів культурної спадщини. Тому на таких об’єктах виконуються лише ремонтно-реставраційні роботи. Так як у нас був капітальний ремонт, тому недоцільно його застосовувати до такого об’єкту. Будинок Корольова і був об’єктом культурної спадщини, тому там була оголошена закупівля на ремонтно-реставраційні роботи».

За її словами, повторний тендер на реставрацію буде оголошено після виготовлення проєкту.

Цікаво, що розпорядження про “щойно виявлений об’єкт культурної спадщини” – Національний музей космонавтики губернатор підписав 27 серпня, через 11 днів після розкриття тендерних пропозицій  (протокол розкриття від 16 серпня). Крім того, 6 вересня (після підписання розпорядження про культурну спадщину) департамент опублікував протокол про намір укласти договір із переможцем тендеру.

Нагадаємо, раніше заступниця директорки музею Вікторія Четвертак розповіла, що ремонт планують у 2021 році:

«Я припускаю, що реконструкція почнеться не раніше наступного року, але я лише припускаю. Зараз ескізи на стадії розробки. У нас вже визначено переможця тендеру – це ТОВ “ТПК ЦЕНТР КОМПЛЕКТ”».

Очікувана вартість попереднього тендеру – 25 909 280 грн.

Читайте також – як зміниться Музей космонавтики після реконструкції та чи буде співпраця з Ілоном Маском.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here