Home Влада В ОДА зазначили, що на приміських перевізників не впливають: вони самі формують...

В ОДА зазначили, що на приміських перевізників не впливають: вони самі формують тарифи

1061

Минулими вихідними приміські перевізники підняли тарифи на проїзд. Згідно нових розцінок, доїхати з Житомира до Озерного вартує 17 гривень, Новогуйвинське – 13 гривень, Гуйва – 10 гривень. Вартість проїзду по місту на автобусі №115 – 8 гривень.

Ця новина більшість обурила. Адже перевізники підняли тарифи без попереджень людей.

Наразі приміські маршрути входять до обласної мережі, ОДА заключає з ними договори на перевезення та має право на їх розірвання.

Однак в ОДА зазначають, що не мають важелів впливу на перевізників – вони самі регулюють тарифи.

Про це розповів начальник відділу транспорту та зв’язку департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА Валерій Ясинецький:

«Є постанова Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №240. Даною постановою скасовано державне регулювання тарифів на перевезення пасажирів на приміських, міжміських та внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування. Тобто тарифи на такі маршрути є вільними».

Нагадаємо, раніше ОДА погрожувала перевізникам розірванням договорів у випадках, коли ті хотіли підняти тарифи.

У коментарях до допису про збільшення вартості проїзду на приміських маршрутах, містяни пропонують передати маршрути №115 та 110 на обслуговування ТТУ, і не лише за рахунок цього регулювати тарифи на проїзд, а і отримувати на цьому прибуток:

«Заберіть у Савицького приміські маршрути №115, 110, пустіть по ним куплені нові автобуси ТТУ і ось тоді, і ціни будуть регулюватися адміністрацією, і ТТУ буде не збитковим», – пише Віталій Мужаровський.

Читайте також: у Житомирі після 21:00 поїхати можна тільки на оленях: житомиряни про роботу маршруток.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here