Home Місто Гриби у посушливу погоду стають токсичними

Гриби у посушливу погоду стають токсичними

162

За словами завідуючого відділенням гігієни харчування обласної санепідемстанції Олега Василькова, в спеку гриби втрачають воду і накопичують токсини. Тож вживання їх є надзвичайно небезпечним для життя. За інших погодних умов також варто бути обережними і дотримуватися правил перестороги:

«Звісно ж, найкраще було б відмовитися від споживання дикорослих грибів взагалі. І купувати штучно вирощені печериці та гливи. Але якщо ви все ж відправилися в ліс збирати гриби, то обов’язково дотримуйтесь певних правил. По-перше, ніколи не кладіть у кошик грибів, яких не знаєте. Остерігайтеся пластинчатих грибів. По-друге, не збирайте старих і перезрілих грибів та дуже молодих, в яких нечітко виражені морфологічні ознаки грибів».

В минулому році грибами отруїлися 32 особи, в тому числі 2 дітей, 6 випадків мали летальні наслідки.


За матеріалами: Житомирська хвиля

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here