ПП «Гурман-2017», керівником якого є грузин за національністю — Іяша Варшанідзе, планує виробляти сири не лише для місцевих жителів, українців, але й постачати їх у Грузію.
Про це розповідає infomalin.biz.
На підприємстві «Гурман -2017» наразі виготовляють чотири види сирів – «Сулугуні», бринзу, плавлений і копчений сири, сирні приправи до піци, а також масло.
За 8-годинну зміну підприємство переробляє 2,5-3 т молока, яке купує у жителів с.Вишевичів, Чудина, Заболоті, раніше – навіть Лугин, отримуючи 250 кг готової продукції.
Найближчим часом сироварня хоче перейти на постачання молока з ферми «Межирічка». Це дозволить розширити виробництво.
Сири виготовляють за добре перевіреними й старовинними грузинськими рецептами, без жодних штучних домішок, розпушувачів, емульгаторів та барвників.
Зараз сири і масло купують жителі Радомишля, є фірмовий магазин. Невеликими партіями сири, які фасують у невеликі картонні ящики, постачають до грузинських ресторанів Києва.
Проте підприємство планує з літа налагодити експорт продукції до Грузії: незабаром мають завітати грузинські експерти, аби перевірити виробництво.
На фото: сировар Ніколос Твалішвілі демонструє копчений сир та сир «Сулугуні»