Home Місто Поки немає рішення житомирського виконкому щодо збільшення вартості проїзду – Шевчук

Поки немає рішення житомирського виконкому щодо збільшення вартості проїзду – Шевчук

682

Уже 10 січня 2022 року в Житомирі планують підвищити вартість проїзду в громадському транспорті. Це анонсували на сайті Житомирської міської ради.

Зазначається, що у новому році вартість проїзду становитиме 10 грн у разі оплатою готівкою або банківською картою. У випадку оплати транспортною картою та «Карткою житомирянина» вартість проїзду в маршрутках становитиме – 8 грн, в електротранспорті – 6 грн.

Як пояснив заступник міського голови Олександр Шевчук, поки що виконком ще не прийняв рішення щодо підвищення вартості проїзду в громадському транспорті:

«Зараз висвітлено проєкт, він оприлюднений на сайті Житомирської міської ради. Планується збільшення вартості проїзду з 10 січня. Поки все залишається без змін. Рішення виконавчого комітету щодо збільшення вартості проїзду ще немає».

Нещодавно перевізники житомирських маршруток виступали з заявою про те, що проїзд варто збільшити до 14 гривень. На питання, чого очікувати житомирянам щодо маршруток, Шевчук відповів наступне:

«Є собівартість послуги, а є тариф, який встановлює міськрада. В межах міста у громадському транспорті тариф регульований виконкомом. Тому тариф встановлює Житомирська міська рада. Щодо перевізників – то ми розуміємо, що кожен бачить свої витрати і хоче, щоб вартість проїзду була більша. Але треба балансувати…».

Крім того, 1 липня 2022 року планується внести ще деякі зміни до тарифу.

Нагадаємо, у Житомирі на приміських маршрутах підняли вартість проїзду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here