Home Місто У Новограді-Волинському відкрили меморіальну дошку відразу чотирьом загиблим бійцям

У Новограді-Волинському відкрили меморіальну дошку відразу чотирьом загиблим бійцям

328

В Новограді-Волинському на фасаді ЗОШ №7 з’явилася ще одна меморіальна дошка, на якій навіки вписано імена ще чотирьох молодих героїв-захисників.

Про це повідомляють на сайті міськради.

У серпні 2014 року в боях під Степанівкою обірвалися життя старшого солдата, старшого механіка-водія, 33-річного Остапчука Ярослава Олександровича та солдата, командира відділення, 26-річного Чижа Олега Володимировича. Ще один боєць, старший сержант, командир відділення, 38-річний Михайлов Сергій Петрович помер 18 вересня 2014 року від травм отриманих під час виконання бойового завдання в зоні проведення АТО 3 вересня 2014 року. Наймолодший серед них, солдат, кулеметник, 22-річний Кулінич Андрій Григорович був поранений 18 лютого 2015 року під час виконання бойового завдання поблизу смт. Луганське в районі Дебальцеве. Під час транспортування до лікарні санітарна машина потрапила під обстріл і Андрій загинув.

На урочистий мітинг, з метою вшанування світлої пам’яті випускників школи, біля ЗОШ №7 зібралися учні та вчителі, представники місцевої влади, мешканці міста, а також рідні та близькі загиблих героїв. Під час заходу до слова було запрошено заступника міського голови Сергія Колотова, депутата обласної ради Петра Сербіна, директора ЗОШ №7 Віктора Овдіюка та сестру загиблого Олега Чижа – Ірину.

Не стримуючи сліз, Ірина Чиж продекламувала власні вірші, присвячені своєму братові та всім батькам, діти яких загинули на сході України. А також наголосила: «Щодня я зустрічаюся з питанням: за що вони загинули, навіщо їх туди послали. Я не хочу чути цього питання, не дозволяйте людям ставити такі питання. Вони загинули за нас, за Україну. Завдяки їм над Новоградом-Волинським не літають «Гради». Ці хлопчики обороняють там наші кордони. Слава і живим, і мертвим героям».

Директор ЗОШ №7 Віктор Овдіюк висловив щиру вдячність усім, хто підтримав цьогорічну першовересневу акцію навчального закладу «Пам’ять замість квітів», в рамках якої було вирішено відмовитися від  купівлі квітів на перше вересня, а передати ці кошти на виготовлення меморіальної дошки випускникам школи, які загинули в зоні АТО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here