Home Місто У Тетереві зашкалює концентрація кишкової палички

У Тетереві зашкалює концентрація кишкової палички

1057

Концентрація кишкової палички у р. Тетерів зашкалює.

Обладнання лабораторного центру показало максимально можливий результат – понад 240 000 в 1 літрі води, при нормі у не більше 5 тис. Тобто норма перевищена мінімум у 50 разів.

9 серпня “Перший житомирський” здав на дослідження проби води з р. Тетерів (район Паперової фабрики) на показники кисню та кишкової палички.

Читайте також: Із Тетерева на човнах виловлюють мертву рибу і раків. ВІДЕО

13 серпня Лабцентр надав результат бактеріалогічного аналізу води щодо вмісту кишкової палички. Проводити дослідження на вміст кисню в установі відмовились. Однак 11 серпня, за даними екоінспекції, вміст кисню був на рівні 2 мгО2/дм3, тоді як нижня межа становить 4 мгО2/дм3.

Упродовж шести днів Водоканал скидав у Тетерів десятки тисяч тонн неочищених стоків щодоби.

У результаті техногенної катастрофи відбувся масовий мор риби та загибель біоресурсів на протяжності 2 км від місця скиду.

Нагадаємо, лише в ніч на 12 серпня водоканал повністю зупинив злив неочищених стоків у річку. Раніше депутати проголосували за звільнення директора водоканалу.

Аналогічні показники кишкової палички нещодавно зафіксували на пляжі в Коростені. Тоді прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Читайте також – Не дощ: Сухомлин назвав головну причину аварії на водоканалі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here