На розі вул. Київська та Театральна в Житомирі активно працює техніка “Фаворит”. На майданчик за парканом привезли арматуру для залізобетонного фундаменту.

Раніше влада зазначала, що тут буде офісний центр на 4 поверхи із маркетом на першому, проте категорія цієї землі наразі – “для будівництва багатоквартирного житлового будинку”.

Земельна ділянка площею 0,4 га перебуває у постійному користуванні ТВЦ “Олеся” (входить у групу “АТБ”) з 1993 року і надана для будівництва культурно-адміністративного центру із прибудованим 9-поверховим будинком за рахунок знесення двох будинків. У власності цього підприємства зазначені будинки по вул. Київська, 6 та Театральна, 5Б.

Згідно із рішенням міської ради від 23 вересня 2021 року, депутати дали згоду “Олесі” на виготовлення техдокументації із землеустрою щодо встановлення меж ділянки.

Категорія цієї землі – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Наразі ділянка не має кадастрового номеру, але приватна фірма працює над присвоєнням.

Нагадаємо, конфлікт за цю земельну ділянку тягнеться із 2013 року, коли на розі вул. Київська-Театральна хотіли побудувати “АТБ”. У 2016 році тут готували майданчик для скверу, Сухомлин заявляв, що ні АТБ, ні багатоповерхівки на цьому місті не буде. До 2021 року майданчик використовували як парковку для авто.

Цьогоріч на Київській, 6 з’явився зелений будівельний паркан, на якому написали «Де сквер Героїв України?» і почала працювати техніка.

Читайте також: ФК “Полісся” став приватним, його купив співвласник “АТБ”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here