Home Гроші За брудну воду у серпні житомирянам зменшили платіжки на 1 гривню

За брудну воду у серпні житомирянам зменшили платіжки на 1 гривню

1225

Водоканал зробив перерахунок платіжок за серпень, адже тоді подавав брудну воду. Житомирянам зменшили плату лише на 1,38 грн. Саме стільки коштують 100 літрів води.

Про це повідомили Першому житомирському у пресслужбі водоканалу:

“Відповідно до рішення міськради, перерахунок здійснено з розрахунку 100 літрів води на одне домоволодіння. В платіжках він чітко відображений (в окремій графі). 100 літрів води коштує 1,38 грн”.

Натомість деякі житомиряни отримали на 80-100 грн більші платіжки, ніж минулого місяця. Це стосується тих господарств, які не користуються приладами обліку води.

На водоканалі рекомендують встановлювати лічильники і не мати проблем із нарахуваннями.

“У випадку, якщо у абонентів не встановлено прилад обліку води, нарахування не завжди здійснюється за нормативними показниками. Якщо у будинку встановлено загальнобудинковий прилад обліку води, то нарахування здійснюватиметься за його показниками.

Від показників будинкового лічильника віднімається сума показників квартирних лічильників та лічильників ФОПів, а отримана різниця розподіляється між споживачами, в квартирах яких не встановлено індивідуальний лічильник, пропорційно до кількості осіб, які фактично користуються послугами централізованого водопостачання.

От чому у деяких абонентів можуть бути більші нарахування”, – зазначила Сніжана Герасимчук, менеджерка зі зв’язків із громадськістю КП “Житомирводоканал”.

Читайте також: Місяць після забруднення Тетерева: воду не очистили, річку не зарибнили, йдуть суди

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here