Home Освіта Численні порушення виявили рятувальники у освітніх закладах

Численні порушення виявили рятувальники у освітніх закладах

87
Напередодні нового навчального року контролюючі служби перевірили готовність навчальних закладів до прийому дітей.
 
Фахівці перевіряли протипожежний стан освітніх закладів. Адже, як свідчать аналіз пожеж у минулому та 2012 році, організація роботи у цьому напрямку є недостатньою.
 
За півтора року сталося 4 пожежі, якими завдано збитків на суму понад 300 тисяч гривень.
 
Під час перевірок у зазначених закладах працівники МНС та управління Держгірпромнагляду нарахували понад 3 тис. порушень.
 
За повідомленням прес-служби ТУ МНс області, особлива увага перевіряючими приділялась забезпеченню приміщень первинними засобами пожежегасіння, стану автоматичної пожежної сигналізації, протипожежного водопостачання, наявності вогнезахисної обробки дерев’яних конструкцій, інструкцій з питань пожежної безпеки, планів евакуації, виконанню та додержанню вимог, норм та правил пожежної й техногенної безпеки на даних об’єктах.
 
В окремих закладах освіти упродовж тривалого часу не усувалися ті порушення, які були виявлені фахівцями під час попередніх перевірок.
 
У зв’язку з порушеннями вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, 316 керівників та посадових осіб освітніх закладів притягнуто до адміністративної відповідальності.
 
Крім того, в деяких випадках рятувальники заборонили користуватися електромережею, яка знаходилась в пожежозагрозливому стані. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here