Home Освіта Діти загиблих учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно

Діти загиблих учасників АТО навчатимуться у вишах безкоштовно

159

Кабінет Міністрів виконав одну з вимог указу президента України про зарахування дітей загиблих учасників антитерористичної операції на навчання у вищі навчальні заклади за кошти державного бюджету, заявив представник президента в уряді, перший заступник голови адміністрації президента Віталій Ковальчук.

"Відтепер діти, батьки або один з батьків яких загинули під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, або померли унаслідок поранення чи контузії, зараховуються на навчання до вищих навчальних закладів у межах обсягів державного замовлення", – сказав В. Ковальчук журналістам, коментуючи ухвалення Кабміном постанови "Деякі питання вступу до вишів окремих категорій громадян".

На думку першого заступника Адміністрації президента, виконання цього указу президента значно посилить гарантії захисту учасників антитерористичної операції і членів їхніх сімей.

"Президент проводить послідовну політику збільшення рівня соцзахисту і підтримує кроки Кабінету Міністрів із виконання цього указу. На думку президента, це значно посилить відповідальність держави перед її захисниками і сприятиме поліпшенню загального рівня соціального забезпечення наших громадян", – резюмував В. Ковальчук.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here