Міжнародний день студента: чи святкують житомиряни. Відео

444

Смак студентських років відчув чи не кожен житомирянин. Сьогодні, 17 листопада свято студентів. Звісно, війна змусила студентів спочатку навчатися дистанційно. Проте зараз навчання відновили й біля закладів освіти знову чути сміх здобувачів освіти. 

Перший Житомирський запитав у житомирян, чи пам’ятають вони про день студента та чи будуть святкувати.

Я не знав! Я за цим не слідкую, що він є, що його немає. Звісно, був студентом, але в цілому студентського життя в мене не було. Серед моїх друзів є студенти, але ми не святкуємо не будемо”.

“Я ніколи не святкувала день студента, навіть коли навчалася. Зараз я не студент, тому тим більше не святкуватиму.  Привітаю друзів, колег та сестру”.

Ну святкувати не будемо. Самі студентами були два роки тому. У свій час ми святкували не кожний рік. В цей день кожен день студент виділяє для себе час.  Святкувати ми точно не будемо, але за можливості точно привітаємо друзів”.

“Я вже не студент декілька років. Думаю, у студентів має бути свій день для відпочинку”.

Я ні разу не святкував, а зараз то тим паче не буду. Я вважаю, що не потрібно когось вітати”.

Цікаво.  Сьогодні молодь всього світу відзначає День студента. На зборах у Лондоні Міжнародна рада студентів присвятила 17 листопада пам’яті арештів чеської молоді нацистськими поліціянтами під час мітингів 1939 року. Тоді Адольф Гітлер вирішив закрити виші в Чехії. В цей день дев’ятьох провідників студентських спілок стратили, а понад 1200 ув’язнили. Виші в країні відкрили тільки після перемоги над нацизмом. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here