Home Освіта Чашки із дитячими малюнками про рак молочної залози розповсюджують в Житомирі

Чашки із дитячими малюнками про рак молочної залози розповсюджують в Житомирі

244

Житомирська обласна громадська організація «Фідем» продовжує реалізацію проекту «Protect Yourself» за підтримки Українського Жіночого фонду.

Зокрема, уже завершився фото-художній конкурс, під час якого учні житомирських та обласний навчальних закладів представляли свої роботи задля привернення уваги до хвороби раку молочної залози.

До конкурсу долучилися десятки учасників і нині їхні малюнки можна побачити на спеціальній виставці у Житомирській обласній дитячій бібліотеці по вулиці Пушкінській (2 поверх).

Крім цього, як один із етапів проекту було виготовлено чашки із зображенням кращих малюнків. Нині їх розповсюджують у кафе та піцеріях  Житомира – «Челентано», «Кавоманія», «Львівська брама» та «Львівська майстерня шоклоду», «Цяцьки-пецьки» та інші.

"Проблема такого захворювання як рак молочної залози є дуже специфічною, тому   під час проведення виставки ми вирішили не підписувати роботи учасників, адже так само багато жінок, які зіткнулися з раком  не афішують своєї біди. Вони залишаються, як правило, сам на сам зі своєю проблемою, а ті жінки, які померли від цієї хвороби, залишаються, як «люди без імені», – ділиться голова ЖОГО «Фідем» Ольга Добрякова. – Що стосується виставки, то   вона чудова. Діти показали своє власне бачення цієї проблеми і вони є досить оптимістичними та спонукають допомогти один одному."

Заступник голови ЖОГО «Фідем» Тетяна Мараховська   як практикуючий психолог, зазначила, що  такі проекти потрібні для того, аби позбуватись стереотипів і формувати у свідомості жінок потребу турбуватися про своє здоров’я. 

"Залучення молоді до таких проектів позитивно вплине на розвиток подібних заходів у майбутньому, адже ми навчаємо молодь турбуватися про себе і своїх близьких", – відзначає Мараховська.

На початку червня  в бібліотеці заплановано провести спеціальну прес-конференцію, на якій своїми враженнями та результатами проекту поділяться організатори. Також до участі запрошуються громадські активісти, представники організацій та люди, які здолали рак чи борються з цією недугою.

Юлія ДЕМУСЬ

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here