Home Політика Жителі Житомирщини можуть подавати петиції на сайті облради

Жителі Житомирщини можуть подавати петиції на сайті облради

172

Відсьогодні жителі Житомирської області можуть реєструвати і підтримувати електронні петиції. Відповідний розділ створено на сайті обласної ради.

Положення про порядок подання та розгляду електронної петиції, адресованої Житомирській обласній раді, депутати затвердили 31 березня під час першого пленарного засідання сесії.

Згідно з положенням, громадяни можуть звертатися з петиціями до Житомирської обласної ради з урахуванням її компетенції, визначеної Конституцією України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», іншими законами України.

Електронна петиція оприлюднюється на офіційному веб-сайті обласної ради протягом двох робочих днів з дня надсилання її автором.

Петиція розглядається за умови збору на її підтримку протягом 45 днів з дня її оприлюднення не менш ніж 1200 підписів жителів області.

Інформація про початок розгляду петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті обласної ради не пізніш як через два робочі дні після отримання такої петиції.

 

Відповідь на електронну петицію не пізніше наступного робочого дня після закінчення її розгляду оприлюднюється на офіційному веб-сайті обласної ради, а також надсилається у письмовому виді її автору (ініціатору). У відповіді повідомляється про результати розгляду порушених у ній питань із відповідним обґрунтуванням.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here