Home Політика Житомиряни засмічують рівчаки і канави, що може призвести до повені

Житомиряни засмічують рівчаки і канави, що може призвести до повені

128

Погодні умови, які склалися цього року, потребують підвищеної готовності до всіх можливих негативних наслідків. Існує ймовірність формування зажорів і заторів криги на річках, що створює загрозу підтоплення населених пунктів і територій, а також пошкодження гідротехнічних та мостових споруд.

Про це інформує департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації.

По території області протікає 221 річка.

Основними водними джерелами є річки Случ, Уборть, Тетерів, Уж. У басейнах річок Случ, Уборть, Словечна, Тетерів, Ірпінь, Рось створено більше 50 водосховищ.

З метою забезпечення керованого пропуску льодоходу та весняної повені, а також оперативного реагування при загрозі або виникненні надзвичайних ситуацій відпрацьований і рішенням обласної комісії з питань ТЕБ та НС затверджений План дій обласних управлінь, установ, організацій, райдержадміністрацій, міськвиконкомів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків у 2013 році.

Для надання практичної допомоги за містами і районами закріплені члени обласної комісії з питань ТЕБ та НС, керівники окремих обласних управлінь, організацій. Створений оперативний штаб та оперативна група по координації дій органів управління, сил та засобів при виникненні надзвичайних ситуацій у цей період.

Варто зазначити, що основні причини підтоплень територій – це засмічення місцевими мешканцями рівчаків, канав, небажання господарів садиб приділити увагу своєчасній підготовці до водовідведення талих вод. Тому, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям у цей період необхідні ще й особливі дії та поведінка населення.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here