Home Різне Військовий облік жінок: у житомирському військкоматі розповіли, які документи подавати

Військовий облік жінок: у житомирському військкоматі розповіли, які документи подавати

1842

В Україні у скоротять перелік спеціальностей жінок, які мають стати на військовий облік. У новому наказі буде 14 спеціальностей та 6 професій, здобуття та отримання яких передбачає постановку на військовий облік.

Йдеться про спеціальності та професії у сфері медицини, електроніки, зв’язку, метрології та картографії, фінансів, бухгалтерського обліку та аудиту тощо.

Остаточний перелік буде затверджено після отримання погоджень від інших відомств. Також у проекті наказу закладено механізм перегляду цього переліку.

У житомирському військкоматі зазначили, що до жінок, спеціальності яких передбачають постановку на військовий облік, штрафи не застосовуватимуть

«Жодними нормативно-правовим актом не передбачено штрафів для жінок, які вперше стають на облік як військовозобовʼязані».

У військкоматі деталізували, як можна стати на військовий облік.

Для цього необхідно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем реєстрації місця проживання з наступними документами:

  1. Паспорт громадянина України (ID-картка);
  2. Довідка про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (індивідульний ідентифікаційний номер);
  3. Фотокартка 3х4 см.
  4. Свідоцтво (свідоцтва) про народження дитини (дітей);
  5. Документи про опіку (якщо є);
  6. Документи про здобуття спеціальності та/або професії;
  7. Трудова книжка.

На підставі наданих документів начальник районного територіального центру приймає рішення щодо зарахування чи не зарахування на військовий облік. У разі прийняття рішення щодо зарахування на військовий облік, жінка направляється для проходження військово-лікарської комісії щодо визначення ступеню придатності до виконання військового обовʼязку в запасі, оформляється та видається військово-обліковий документ та зараховується на військовий облік військовозобов’язаних. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here