Більше, ніж бібліотека: житомирян запрошують у молодіжний простір, на ігри в “Монополію” та виставки

2044

У Житомирській обласній бібліотеці для дітей буде цікаво і підліткам, і дорослим. А все тому, що окрім читання, бібліотека пропонує численні виставки, креативні проєкти, ігри та можливість творчо реалізуватися на гуртках.

Крім того, в бібліотеці працює молодіжний простір «Ідея клуб», який сьогодні, 1 грудня, вперше запрацював після ремонту. Сучасний інтер’єр, комфортна зала – все це до вподоби відвідувачам.

Невелику екскурсію по бібліотеці для дітей Першому житомирському провели працівниці закладу.

Розпочали зі «свіжого» –  виставки унікальних ляльок з полімерної глини, які виготовила художниця Ольга Федорчук. Про те, чому виставку розмістили саме в бібліотеці та про її особливість розповіла Тетяна Данилевич, завідувачка відділу соціокультурної діяльності та естетичного виховання Житомирської обласної бібліотеки для дітей.

Чому виставку розмістили саме в бібліотеці?

– Виставка має назву «Лялькове містечко». Художниця Ольга не є публічною, вона дозволила нам презентувати свою виставку, але все ж таки хотіла, щоб її презентація почалася з письменника, який пише оповідання, есе про її лялькових героїв. Вона хоче зробити акцент на своєму письменнику, тому що хоче увімкнути уяву того, хто буде дивитися на цю експозицію.

Як саме бібліотека пов’язана з виставкою?

– Читач, який приходить до нас, може подивитися виставку, почитати в залі, бо бібліотека і виставка дуже пов’язані. Ось наприклад у Ольги є персонаж кухар. Щоб поринути в атмосферу, яку зобразила художниця, можна почитати у нас книгу Оксани Лущевської «Солька і Кухар Тара-Пата». Тому ця виставка ляльок допомагає нам залучити відвідувачів до читання, розвивати їх уяву.

У чому особливість ляльок, що представлені?

– Вражає те, що ці ляльки художниця створила за 3 місяці. Вони наче промовляють до кожного відвідувача. Вони зроблені частково з полімерної глини, а каркас з металу, обгорнутий чи сучасними матеріалами, чи ватою, щоб створити об’єм. ЇЇ ляльки рухаються, тому якщо змінити їх положення, це буде вже зовсім інша історія.

Пані Тетяна проводить залою бібліотеки, і зовсім поруч можна побачити художню виставку «Я намалюю тобі світ». Обласна дитяча бібліотека працює над тим, аби розвивати творче бачення у дітей.

«У нашій бібліотеці постійно змінюється експозиція художніх виставок, і наші партнери постійно презентують роботи як своїх учнів, так і наших читачів. І у нас розміщується знакова виставка Я намалюю тобі світ. Підлітки читали літературу, і надихалися героями творів. Саме образи з книг вони зображували на своїх роботах», – пояснює Тетяна Данилевич.

Бібліотека відкрита до відвідувачів, і запрошує не лише дітей, а і дорослих. Після свіженького ремонту почав свою роботу молодіжний простір «Ідея клуб». Світла, простора кімната – чудове місце для коворкінгу, читання, або відвідування різноманітних активностей.

Головна бібліотекарка молодіжного простору «Ідея клуб» Світлана Стахівська, розповідає, що на базі клубу працює літературна кав’ярня та клуб настільних ігор:

У нас на базі бібліотеки працює молодіжний простір Ідея клуб. Зараз діє кілька гуртків: найдовше працює літературна кав’ярня Пожива для розуму, тут збирається молодь. Ми обговорюємо фільми, книги, мистецтво, спілкуємося, ділимося своїми враженнями від прочитаного, побаченого.

Збираємося щонеділі о 15:00. Також у нас є клуб настільних ігор Стіл. Він працює також у неділю. В 2022 році ми відкриємо більше нових клубів, тому запрошуємо вас приєднуватися.

Літературний клуб працює з 2017 року, а клуб «Стіл» відкрили цього року. Відсьогодні, 1 грудня, відвідувачів чекає оновлений інтер’єр кімнати:

Кілька місяців тому ми оновили інтер’єр, і сьогодні, 1 грудня, ми відкрили офіційно молодіжний простір. Зміна вигляду простору значно вплинула. Тепер молодь хоче відвідувати бібліотеку, бо тут можна не лише провести цікаво час, а і почитати, попрацювати, бо тут є зона для коворкінгу, – продовжує розповідь.

Бібліотека для дітей приймає відвідувачів відповідно до карантинних обмежень за адресою: вул. вул. Пушкінська, 36.

Нагадаємо, ТОП-5 унікальних експонатів музею «Ремісничий двір». ВІДЕО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here