Home Війна “Це не гріх, вони напали на нашу землю”: житомирський настоятель про вбивство...

“Це не гріх, вони напали на нашу землю”: житомирський настоятель про вбивство на війні

188

В Україні вже рік йде  триває повномасштабна війна. Щодня гинуть багато військових та мирних людей.  У серцях українців поселився гнів до окупанта. Сьогодні кожен радіє, коли зростають цифри знищених росіян.  І це все не дивно, адже на війні ми втрачаємо близьких.  Та чи вважається гріхом вбивство окупанта на війні? І як це трактує церква? 

Журналістка Першого житомирського дізналася у  настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору отця Богдана Бойко, як трактувати Святе письмо під час війни, коли твоїм обов’язком є знищення ворога.  

“Є православна доктрина, тобто прийнято рішення  помісними соборами, що коли православна людина захищає свою країну  – це не є вбивство. Сьогодні, російська федерація напала на Україну та вони є агресорами. Вони  творять дуже страшний гріх – вбивство. Ми всі українці, які захищають свою домівку.  Наші військові захищають своїх батьків, дітей та землю. Ми не чинимо гріх.  Вбивство окупанта не вважається гріхом, бо ми захищаємо землю.  Ворог чинить справжній гріх, бо він напав на нашу землю“, – розповів отець Богдан.

Нагадаємо, що ПЦУ переходить на новий церковний календар: що думають житомирські священники?

Дивіться відео: 25 грудня чи 7 січня: коли житомирянам святкувати Різдво.

Дивіться опитування: Коли житомиряни святкують Різдво: 25 грудня чи 7 січня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here