Із 1 лютого зміняться умови нарахування додаткової грошової винагороди військовослужбовцям. Зокрема, це стосуватимуться більше тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій. 

Виплати напряму залежатимуть від районів перебування військовослужбовців, складності і специфіки бойових чи спеціальних завдань, які вони виконують. Тобто 100 тис. грн отримуватимуть військові, що виконують завдання на тимчасово окупованій території та між позиціями сил оборони і військ держави-агресора.

Відповідні зміни до постанови № 168 прийняли 20 січня.

100 тис. грн виплачуватимуть бійцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах їх ведення, зокрема на тимчасово окупованій Російською Федерацією території України, на території між позиціями сил оборони та позиціями військ держави-агресора, у період здійснення зазначених заходів (у тому числі військовослужбовцям строкової служби).

Також збережуться виплати у 100 тис. грн для сімей полонених та зниклих безвісти.

30 тис. грн – військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, ГУР Міністерства оборони, Нацгвардії, ДПС, УДО, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу ДСНС, особам начальницького складу управління спеціальних операцій НАБУ та поліцейським.

Порядок і умови виплати 30 тис. грн додаткової винагороди будуть визначати керівники відповідних міністерств та державних органів.

50 тис. грн – особам, які виконують бойові завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ або штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угруповання військ включно (у тому числі поза районами ведення бойових дій), який здійснює оперативне управління військовими частинами та підрозділами, що ведуть воєнні дії на лінії бойового зіткнення на відстані виконання бойових завдань військовою частиною (першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу).

У заяві Сил безпеки і оборони наводять приклад: станом на зараз усі військовослужбовці, включно зі строковиками та курсантами, у різних регіонах України отримують додаткову грошову винагороду у фіксованому розмірі 30 тис. гривень. Водночас бійці, які, ризикуючи життям, виконують завдання в районах бойових дій, але не беруть безпосередньої участі в боях з противником, отримують абсолютно такі ж самі додаткові виплати — 30 тисяч гривень.

У зв’язку з цим назріло питання диференціації розмірів винагороди залежно від місця, умов та особливостей проходження служби у формуваннях сил безпеки і оборони України.

Також із 1 лютого розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення (без додаткової винагороди) військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії та ДПС становитиме від 20 100 гривень.

Для осіб рядового і начальницького складу ДСНС та поліцейських Національної поліції — від 17 000 гривень.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here