Російські військові діяли, як варвари: адвокат із Сан-Марино про побачене на Житомирщині

722

Адвокат із Сан-Марино Achille Campagna особисто приїхав до Житомира та області, аби зафіксувати наслідки «російського миру». Він був у Малинській громаді та Житомирі. Найбільше його вразила жорсткість росіян.

Разом із адвокатом із Житомира Олексієм Ясюнецьким вони безкоштовно допомагають українцям – подають заяви до Міжнародного кримінального суду про військові злочини, вчинені росією в Україні. Йдеться про вбивства, катування, полон, повне знищення майна.

Про допомогу у зверненнях до Міжнародного кримінального суду розповів Achille Campagna у коментарі Першому житомирському:

«Ціллю моєї поїздки до України є зустріч з жертвами авоєнних злочинів проти людства та геноциду. Я був у зонах, де велися активні бойові дії й ці відвідини дали мені глибоке розуміння того, що там відбувалося.

Побачив, що російські військові діяли, як варвари – це були кваліфіковані акти вандалізму. Їхні дії не були пов’язані з військовим успіхом. Для мене було важливо все це побачити на власні очі, адже бачив до цього фото й відео матеріали з початку війни й досі важко повірити у все це». 

Адвокат Achille Campagna побував на Київщині та найбільше його зачепив Житомир. 

«Ми були в Бучі, Ірпені, Житомирі, а також в Малині. Спілкувалися з жителями Житомира, з якими раніше розмовляв мій колега, адвокат Олексій Ясюнецький, якого вважаю справжнім героєм за те, що він робить. Ми змогли пояснити людям в Житомирі, як саме ми можемо представляти їхні інтереси в суді. Мене вразило те, наскільки красивим є  Житомир та місцевість біля нього. Це неправильно й страшно – хотіти зруйнувати це місто й життя людей, які живуть тут цивілізовано, згідно з принципами демократії.

Я страждав від того, що бачив страждання людей», – акцентував адвокат.

Наразі збираються й фіксуються докази російської агресії. Потім буде суд. Поки ж справи знаходять на етапі досудового розслідування. 

«Ми знаходимося у фазі досудового розслідування. Заяви вже поданні до суду, працюють представники офісу прокуратура. Спочатку має бути сформульований акт обвинувачення. Наступна фаза – це засідання. Далі будемо займатися адвокацією цих справ. Із настановами та порадами допомагає офіс Міжнародного кримінального суду. Коли відбудеться перше судове засідання, ми не знаємо, адже фаза досудового розслідування – довга. Ми зараз на самому початку нашого шляху», – деталізував Achille Campagna.

Нагадаємо, що адвокати безкоштовно допомагають українцям подавати заяви до Гааги.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here