Home Війна Сухомлин пояснив, як правильно вмикати прилади після включання електрики

Сухомлин пояснив, як правильно вмикати прилади після включання електрики

336

Аби убезпечити свою техніку від перепадів напруги, не варто після ввімкнення світла відразу вмикати всі електринні прилади.

Про це в коментарі першому Житомирському розповів мер Сергій Сухомлин:

“Якщо у Вашому помешканні вимкнули електропостачання, краще відключіть електроприлади з розетки, аби запобігти їх пошкодженню через перепади напруги. Звичайно, після подачі енергії в будинок, не можна відразу все вмикати та заряджати. Треба почекати 10-15 хвилин.Пральну машинку взагалі краще вмикати вночі”, – розповів мер.

Також енергетики Львівщини радять, для додаткового захисту побутових електроприладів та електропроводки о встановити реле напруги (так званий відсікач) та пристрої захисного вимкнення. Їх можна монтувати у своїй електромережі, але цю роботу краще довірити кваліфікованим спеціалістам. Після того, як подачу електроенергії відновили, вмикайте електроживлення поступово:  спочатку освітлення, потім прилади з невисокою потужністю. А пилососи, пральні машини, обігрівачі та інші потужні прилади краще взагалі не вмикати у перші години після відновлення електропостачання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here