Home Війна The New York Times написала про останні миті життя мешканців Бучі, чиї...

The New York Times написала про останні миті життя мешканців Бучі, чиї інтереси представляє житомирський адвокат Олексій Ясюнецький

312

Світ сколихнула публікація відомого видання The New York Times про останні миті життя мешканців Бучі, до нападу росіян. У статті йдеться, що росіяни всіляко заперечують факт звірств, називають це фейком, але фото- та відеодокази свідчать про їхню причетність до злочинів. 

Житомирський адвокат Олексій Ясюнецький та його колега із Сан-Марино Акілле Кампанья представляють інтереси двох жертв російської агресії, про яких йдеться у статті The New York Times. Ці справи уже зареєстровані у Міжнародному кримінальному суді. Мова про Олександра Гуторовича, 46 років, та Ігоря Самченка, 40 років. 

Олександр Гуторович листувався зі своєю дружиною у вайбер-чаті, де у її телефоні був підписаний “Коханий”. Він постійно надсилав фото злочинів росіян. Допомагав із медичним забезпеченням у Бучі. Обіцяв евакуюватися, щойно буде нагода. 14 березня 2022 року подружжя спілкувалося востаннє, дружина напередодні надіслала Олександрові графік евакуації. 

Доки двоє дітей та дружина Ігоря Самченка перебували в укритті, він вирішив навідатись до тещі. По дорозі до неї зник безвісти. Родичам не дозволили шукати Ігоря, група російських солдат так і сказала їм: “Повертайтеся назад або ми вас застрелимо”. Під час евакуації дружина Ігоря побачила тіло чоловіка, що лежало долі посеред вулиці. У його кишенях знайшли цукерки, які він ніс дітям. Коли теща дізналася, що сталося, її серце не витримало і вона померла. 

Переклала Олена Галагуза 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here