У Житомирі знову викрили схему незаконного перетину кордону: затримали 2 організаторів

677

У Житомирі 6 січня затримали двох організаторів – чоловіка і жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону. Зокрема, щоб виїхати нелегально за кордон, фейковий багатодітний батько мав сплатити 3 тисячі доларів США.

Про це 9 січня під час прес-конференції розповів начальник відділу міграційної поліції ГУНП Максим Заярний:

«6 січня ми затримали двох спільників, організаторів викритої схеми. Це чоловік і жінка. Їх ролі були чітко розподілені. Чоловік підшукував платоспроможних потенційних призовників, які бажали виїхати за межі України. А жінка займалась пошуком матерів-одиначок, чиїх дітей можна було оформити на ухилянта. До речі, фігурантка раніше вже притягувалась до кримінальної відповідальності».

Зокрема, 6 січня оперативники міграційної поліції зняли з потягу сполученням Київ-Перемишль 35-річного жителя м. Переяслава Київської області. Чоловік лише кілька днів тому став «батьком» трьох дітей, фіктивно одружившись з матір’ю-одиначкою. Документи про це, а також нові свідоцтва про народження дітей з його прізвищем були оформлені в одному з РАЦСів Вінниччини.

За місцями проживання організаторів схеми, 34-річної бердичівлянки та  42-річного вінничанина, а також у приміщеннях кількох РАЦСів провели санкціоновані обшуки. Матерям ділки обіцяли 500 доларів за кожну дитину.

Упродовж серпня-грудня спільники сприяли виїзду за межі України щонайменше 5-6 чоловікам призивного віку.

Загалом з часу повномасштабної агресії рф поліцією Житомирщини викрито 3 схеми незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here