Home Війна Варто бути готовим до всього: у Міноборони розповіли, чи попередять українців про...

Варто бути готовим до всього: у Міноборони розповіли, чи попередять українців про наступ із Білорусії

241

Наші військові готові зустрічати росіян на кордоні. Проте попереджати українців про ще одне вторгнення з Білорусії не будуть.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

Всі повинні бути готові до будь-якого розвитку подій, але розуміти, що ми володіємо інформацією і максимально, наскільки може бути, держава готова”, – сказала Маляр.

Вона пояснила, що армія РФ орієнтується по ситуації та по динаміці на фронті, розраховуючи ресурси.

У ворога так само є, як і було, декілька сценаріїв, і вони орієнтуються по ситуації. Вони теж ухвалюють рішення в останні години й ті, хто його виконують, вони не знають за день до того, як, де і які будуть виконувати рішення. У цій ситуації некоректно говорити про попередження”, – додала Маляр.

Заступниця Резнікова акцентувала, що територія Білорусі постійно використовується росіянами для ведення війни і українцям завжди відкрито говорять про те, що зараз на території РБ відбувається рух особового складу та техніки.

“Він відбувається від лютого. Вони постійно імітують там навчання, насправді ж ми розуміємо, що це стан готовності”, – зауважила вона.

Нагадаємо, що 6 грудня на території білоруської держави почалися заняття з бойової готовності. Також, читайте на північному кордоні Житомирської області нарощують оборонні позиції.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here