Житомирщина: як виглядають села, які бомбили з перших днів війни. ВІДЕО

973

Народицька громада у перші дні війни зазнала багато обстрілів з градів, авіабомб та ракет. Загарбники два рази підривали міст через ріку Норинь, спочатку бомбою, потім обстрілювали з літака та скинули ще одну авіабомбу, вибухова хвиля якої  зачепила 10 будинків за 300 метрів та пошкодила газопровід. А в селі Залісся від міни, яка потрапила у сарай, вибухнув цілий будинок. На щастя, всі живі.

Про це у коментарі Першому житомирському розповів секретар Народицької селищної ради Олександр Ярмолюк:

«Міст через річку Норинь був пошкоджений у перші дні війни. Цей міст не один раз підірвали: перший звичайною бомбою, а другий  авіаційну бомбою, яка пошкодила не тільки міст, але і 10 будинків, які були поруч.

Біля моста проходить газопровід від якого отримують газ 7 сіл. Він теж був пошкоджений і певний час не працював. Йог, звісно ж, відновили, але через певний проміжок часу, газова служба перерізали газ в селах, які знаходилися під окупацією. У 10 будинках, котрі, на перший погляд, візуально цілі – повидирало батареї, стіни, дахи, вікна, зачепило навіть дерева. Зруйнованих будинків тут немає. Вибуховий пристрій важив до 100 кілограмів».

Найбільше снарядів летіло в село Залісся, хоч воно і не перебувало в окупації. Сюди “прилетіло” практично все.

«Залісся постраждало найбільше, хоч і не було окуповане. Адже тут стріляли ракетами, з мінометів, а на полі було стільки відходів від ураганів, як грибів у лісі. Це не перебільшення, а правда. На даний час служби ДСНС та спеціалісти з розмінування їх знешкодили».

Читайте також: Житомирщина: окупанти перетворили село на смітник. ФОТО

Житель села Залісся Петро бачив, як снаряди летіли в сусідній будинок. Від житла залишилися лише стіни та піч.

«Перший снаряд попав у тополю. Було таке, що по 10-15 хвилин шкварили.  Б’ють-б’ють, потім 5 хвилин тихо. Коли чую знову – гуп! З хати вибігаю, а даху на в сусідньому будинку немає. На цей час, як впала міна, в будинок за стінкою були троє людей: господар, господиня і їх син. Вони тільки виходити – і знову  почали стріляти, то вони попадали.

Міна в хлів попала, де стояло пальне і балони з газом, які розірвалися. Гасити не було сенсу, бо знову летів снаряд».

Наразі, на місці падіння ракет, бомб градів – доказі «русского міра», їх уламки. У деяких місцях ще нерозірвані міни та снаряди.

Нагадаємо, репортажі з Малина та Овруча, які зазнали великих пошкоджень і втрат від рук російських окупантів.

Читайте також: Частини тіл збирали по всьому подвір’ю – на Житомирщині бомба вбила цілу родину

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here