Калію йодид – небезпека та протипоказання: поради від житомирського лікаря. ВІДЕО

3106

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги житомирянам вже роздали близько 10 тисяч таблеток Калію йодиду. Важливо не пити таблетки для профілактики. Тому кожному, хто отримує таблетку, проводять роз’яснення. Адже вживати пігулки можна лише у відповідні години після оповіщення.  

Як калій йодид впливає на організм людини та кому і скільки його можна пити? Про це Перший житомирський запитав у заступниці медичного директора ”Житомирського центру первинної медичної допомоги” Галини Перчик.

У нашому центрі вже видано 10 тисяч таблеток Калію йодиду пацієнтам, які звернулися за медичною допомогою до сімейних лікарів. Калій йодид – це таблетки, які приймаються при можливості аварії на атомних електростанціях. Вони вживаються одноразово для запобігання всмоктуванню радіоактивного йоду, який виходить внаслідок аварії в навколишнє середовище. Радіоактивний йод становить небезпеку для щитовидної залози й надалі може призвести до онкології. 

Приймати пігулку потрібно одноразово. Вона вживається до 6 годин після аварії. Якщо пізніше, то ефект від калію йодиду буде в рази нижчий”, – розповіла лікарка. 

Калію йодид не можливо замінити іншими таблетками, які мають у своєму йод.

“Калію йодид можна вживати з 3 до 40 років. До 12 років пити лише пів таблетки з 12 до 18 вже можна вживати цілу таблетку. Замінити калію йодид не можна, адже саме ці таблетки містять у своєму складі потужні міліграми йоду.  Після 40 років ефект від приймання калій йоду, можливо, буде поганий, адже старші люди часто мають захворювання щитовидної залози”, – додала Галина Перчик. 

Також у медико-санітарному центрі очікують на наступні постачання калію йодиду. 

Як отримати йодид калію в Житомирі – читайте тут. Нагадаємо, що робити у разі ядерної небезпеки – роз’яснення МОЗ. 

Також читайте,  що думають житомиряни  про загрозу ядерного удару та чи знають, як діяти?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here