Home Місто Реконструкція очисних на водоканалі затягнеться мінімум до грудня

Реконструкція очисних на водоканалі затягнеться мінімум до грудня

802

«Нам не вистачило буквально 30 робочих днів, щоб завершити реконструкцію нових очисних, де автоматика та насоси нові», – сказав заступник міського голови Сергій Кондратюк після першої аварії на Житомирводоканалі 6 серпня.

Відтоді пройшло більше 50-ти робочих днів, а реконструкцію все ще не можуть завершити. Натомість аварії на насосній станції з викидом каналізації у Тетерів трапляються майже щотижня.

У комунальному підприємстві «Першому житомирському» пояснили, що терміни виконання робіт постійно коригуються.

«За останні два місяці підрядна організація “ESOTECH” встановила 2 нових насоси і розпочала підготовку до монтажу третього, що дозволить запустити технічно переоснащене ліве “плече” ГКНС, – три нових насоси.

Через 7-14 днів після введення його в експлуатацію – терміну, який дозволить пересвідчитися у коректності роботи нового насосного обладнання, – будуть демонтовані 48-річні насоси правого “плеча” ГКНС і проведено його повне технічне переоснащення», – коментує представник пресслужби водоканалу Сніжана Герасимчук.

Про невизначеність термінів зазначив і начальник управління комунального господарства Житомира Олександр Марцун. За його словами, підрядники затримують роботи, тому у тестовому режимі обладнання запрацює не раніше грудня:

«У п’ятницю ми уточнювали терміни. Це не повне завершення реконструкції головної насосної станції, а завершення робіт, коли почне працювати нове обладнання. Хоча б у тестовому режимі. Цей термін поки посувається на початок, напевно, грудня. До грудня, скажімо так. Чому? ЦЕ вже питання до наших підрядників. У них виникли деякі зміни в проєктно-кошторисній документації, і вони зараз займаються цим питанням».

Нагадуємо, за минулі два місяці вже було п’ять випадків скиду каналізації. 

Читайте також – Нікітін сміявся з екологічної катастрофи на річці Тетерів – екоінспекція.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here