У Житомирі відкрилася резиденція Святого Миколая: графік роботи. ВІДЕО

1743

3 грудня у Житомирі в парку Гагаріна відкрилася резиденція Святого Миколая. Діти вже приходять розповідати вірші Миколаю та загадувати бажання. Також для малечі організували інтерактив із казковими персонажами.

Резиденція працюватиме кожні вихідні із 12:00 до 16:00 год. (до 25 грудня).

Про це у коментарі Першому житомирському розповіла начальниця управління культури Ілона Колодій:

Працює резиденція святого Миколая, де діти  можуть поспілкуватися та розповісти вірш Святому Миколаю. Також ми роздаємо вже готові  надруковані листівки з конвертами, де дитина може розповісти, як поводилася весь рік та написати побажання нашим військовим. Як відомо, 2023 рік – Чорного кролика. Тому працює два кролики-аніматори,  які підготували розваги для дітей. Резиденція працюватиме кожні вихідні до 25 грудня”.

Перший житомирський запитав у діток про їхні найзаповітніші мрії та бажання, які вони написали в листі до Миколая.

Першими відвідувачами резиденції стала сім’я переселенців з Миколаєва. Вони нещодавно переїхали в Житомир, бо у їхньому рідному місті щодня вибухи.

“Бабуся у нас залишилися в Миколаєві. Нас дуже багато бомбили й було страшно. Одного дня ми зібрали речі та переїхали”, – розповіла мама Людмила.

Біля резиденції Миколая зібралося багато мадленьких житомирян – вони прийшли розповісти вірші та написати листи. Діти бажали найбільше Перемоги та миру, можливості повернутися додому, супергероїв та Лего.

“Я хочу зустрітися зі своїми друзями вдома“, – розповів хлопчик із Миколаєва.

Я хочу Перемогу”, – говорить Богдан.

А я загадав набір конструкторів й щоб була перемога”, – каже Данилко.

“Ми дізналися про резиденцію спочатку з Фейсбук, а потім з телеграм-каналу. Діткам розповіла, вони зацікавилися. Зараз війна і заходів не дуже. І ми вирішили завітати“, – розповіла житомирянка Марина.

Начальниця культури Ілона Колодій додає, що мета заходу – подарувати святкові емоції дітям.

Мета заходу – це вірити та сподіватися на краще. Зараз ми живемо в умовах війни. Для дітей важливо, щоб було свято. Тому ми намагаємося покращити стан дітей”, –  додає Колодій.

Нагадаємо, в Житомирі цьогоріч ялинку не прикрашатимуть, але подарунки та заходи для дітей будуть. Частина міст Житомирської області все ж будуть прикрашати новорічні дерева.

Дивіться відео: Опитування житомирян – Новий рік із ялинкою чи без?

Читайте також: Купи ялинку – підтримай свого янгола в ЗСУ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here