Home Гроші Із 1 січня в Житомирі зросте тариф на воду – Нікітін

Із 1 січня в Житомирі зросте тариф на воду – Нікітін

1321

Із 1 січня 2022 року зросте вартість водопостачання у Житомирі.

Про 29 жовтня це під час публічного звіту КП «Житомирводоканал» розповів директор підприємства Андрій Нікітін.

Він пояснює, що це пов’язано зі зростанням вартості електроенергії та газу.

«Згідно до законодавства України, кожен рік ми маємо переглядати наш тариф. Це викликано тим, що в нашій країні системно збільшується заробітна плата, яка складає 35% нашого тарифу, і цей сегмент ми обов’язково маємо переглядати. Окрім того ситуація зі зростанням цін на електричну енергію не залишає нам можливості використовувати ті тарифи, які діють в 2021 році.

Але це не є єдиною проблемою, адже зростання вартості енергетичних ресурсів автоматично вплинуло на вартість товарів і послуг, які ми використовуємо, щоб забезпечити безперебійну роботу нашого підприємства. 5% витрат – це реагенти, вартість яких також залежить від вартості електричної енергії та газу, і ми очікуємо, що на них також зросте вартість, як і на метал, трубопроводи, спеціалізовану техніку», – озвучив причину збільшення тарифу Нікітін.

Нові ціни на водопостачання варто чекати через 2 місяці:

«Цей стрибок вплинув на економіку всієї України, і для того, щоб забезпечувати водопостачання в місті, ми не можемо проігнорувати цей неприємний і важкий для нашого населення фактор. Але ми маємо діяти безперебійно, тому ми очікуємо, що зміни тарифу в 2022 році будуть, і будуть вони застосовані з 1 січня 2022 року».

Про підвищення якості водопостачання Нікітін не зазначив. Тоді як житомиряни постійно скаржаться на брудну воду.

Нагадаємо, з приводу збільшення тарифів на доставку газу в Житомирі відбувся справжній мітинг, на який запрошував особисто мер. Активістами «притисли» голову правління Валентина Ющенка.

Також у Житомирі збільшиться і вартість проїзду в громадському транспорті. Приміські маршрути вже збільшили тариф, а по місту – незабаром.

Читайте також: директор «водоканалу» вимагав 350 тис. грн відкату за обладнання, – прокуратура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here